NASIL DAHA FAZLA İHRACAT YAPABİLİRSİNİZ?

Öncelikle ilk yapmanız gereken şey şu soruları sorup cevaplarını alabilmek:

 

1-Ürettiğiniz ürün, dünyada üretilen muadillerinden hangi özellikleriyle ayrılıyor? Onu diğerlerinden farklı kılan nedir?

 

2-Ürettiğiniz ürün ya da hizmeti, önce ulusal sonrasında ise uluslararası düzeyde gerekli onay ve şartlar dahilinde mi ürettiniz?Gerekli kalite standart belgeleri gibi resmi belge ve sertifikalarınız mevcut mu? Unutmayın bilhassa ihracatta, size fiyattan sonra en çok sorulacak soru hangi belgeleriniz olduğudur.

 

3-Uluslararası pazarlama alanında ne kadar yetkinsiniz? Ürününüzü pazarlayacak tecrübeli bir pazarlama birimine sahip misiniz? Şirketiniz içerisinde, ciddi maliyet ve iş gücü kaynağına sebep olacak bu yapı yerine, bu hizmeti Coreturk gibi profesyonel bir uluslararası pazarlama şirketine vermeyi düşündünüz mü? Unutmayın ürününüzü tanımazlarsa satma ihtimaliniz hiç yok. Bir ürün ne kadar kaliteli olursa olsun, fiyat/performans oranı ne kadar iyi olursa olsun, iyi bir pazarlama süreci yönetemezseniz kimsenin o üründen haberi olmayacak ve siz de o ürünü satamayacaksınız demektir. Bizim gibi bir çok profesyonel şirket, ürününüz hakkında tanıtım kataloglarından tutun da şirketinizi en doğru şekilde tanıtacak donanıma sahip, sizi bir çok maddi külfetten ve zaman kaybından kurtarabilir.

 

4-Ürünün pazarlama faaliyetleri sonucunda gerçekleşecek olan ihracat sürecine ne kadar hakimsiniz? Malın istenen miktar,kalite ve sürede teslimi olmazsa olmaz şartlardandır. İşletmeniz bu performansı gösterecek ölçek ve profesyonellikte mi? Yine, ulusal düzeyde yani devletin sizden istediği ihracatçı şartlarını taşıyor musunuz? 

 

Tüm bu sorulara oluşturacağınız cevaplar sonrasında, eskisinden çok daha fazla ihracat yapabilme bilgisine sahipsiniz demektir.

 

İhracat sürecini başarıyla yönettikten sonra, ürününüzün müşteriye teslimi sonrasında da alıcıya her zaman ulaşılabilir olduğunuzu ispatlamalısınız. Mevcut yoğunluğunuz sebebiyle, belirli aralıklarla bu irtibatı süredüremesiniz bile, Coreturk gibi uzman bir ekibe sahp bir pazarlama şirketi, sizin yerinize, alıcıyla düzenli olarak kontak kuracak, hem gelecek siparişler için sizi öncelikli konumda tutarken hem de satış sonrası müşteri hizmetini de sağlayarak, firmanızın kurumsal ve profesyonel kimliğini korurken, isim değerinizi korumanıza hatta arttırmanızı sağlayacaktır.